Vai spējam iedomāties savu pasauli bez kafijas? Ir atsevišķa profesija, kas specializējas kafijas gatavošanā – barista. Kafija palīdz dienas gaitas uzsākt mundri un spirgti, dodot enerģijas lādiņu, ko veicina sastāvā esošais kofeīns. Ir ļoti daudz kafijas šķirņu, bet tikai dažas no tām ir lietojamas ikdienā, turklāt, kafija nav tikai tas karstais dzēriens, kura smaržu atpazīsim jebkur, jo kafija mēdz būt pamatā pat dažādiem alkoholiskiem kokteiļiem un citiem dzērieniem.
Katrā pasaules vietā ir atšķirīgi kafijas pagatavošanas un baudīšanas rituāli, kas veido gadu simtiem ilgas tradīcijas no paaudzes paaudzē(labākais piedāvājums šeit – https://www.kafo.lv/veikals/kafija/malta-kafija/). Mūsdienās kafija tiek gatavota, galvenokārt, divējādi – ar apliešanas metodi vai kafijas automātā. Varam droši apgalvot, ka kafijas automāts ir nepieciešams jebkurā virtuvē.
KĀ VISĒRTĀK PAGATAVOT KAFIJU?
Mūsu laikos veikalu plaukti ir pilni ar dažādām kafijas pagatavošanas ierīcēm un aksesuāriem – sākot no franču presēm un turku kafijas biķerīšiem, līdz multifunkcionāliem kafijas automātiem. Lielākā daļa kafijas automātu izmanto kafijas pupiņas, kas tiek samaltas tieši pirms kafijas pagatavošanas. Ja esat dažādu kafijas dzērienu cienītājs un vēlaties tos baudīt arī mājās, iesakām iegādāties kafijas kapsulas un tam paredzētos automātus. Ja jūsu īpašumā ir espresso kafijas automāts, tad ērti ir iegādāties kafiju, kas jau safasēta speciālos spilventiņos.
KĀDĀS REIZĒS IZMANTOT KAFIJAS AUTOMĀTU NOMAS PAKALPOJUMUS?
Ja kafiju dzerat ikdienā, tad iekārtas iegāde noteikti nav izdevums, bet gan veiksmīgs ieguldījums. Lai arī kafijas automāti nav tā lētākā prece, tehnika mēdz iziet no ierindas, kas ir nepatīkami, bet pieļaujami, turklāt, mūsdienās ir pieejams kafijas automātu remonts un apkopes serviss, kas šo problēmu padara mazāk sāpīgu, jo, mēdz būt situācijas, kad jaunas rezerves daļas iegāde izmaksā vairāk par pašu iekārtu, tādēļ, izdevīgāk ir to salabot. Kafijas automātu noma dažādiem saviesīgiem pasākumiem, ir lielisks pakalpojums ēdinātājiem un pasākumu organizatoriem, jo atkrīt galvassāpes par lielas cilvēku grupas kvalitatīvu apkalpošanu pasākuma laikā.