BŪVNIECĪBAS PRECES PAR LIELISKĀM CENĀM

Visā pasaulē celtniecība, būvniecība un remontdarbi nemēdz apstāties vai stāvēt dīkā. Mājokļa iekšējā un ārējā renovācija būs aktuāla vienmēr, jo teicamas energoefektivitātes nodrošināšana ēkai ir nepieciešamība, nevis iegriba. Pēdējos 15 gados ar vien biežāk dzirdam energoefektivitātes jēdzienu, galvenokārt dēļ daudzstāvu namu renovācijas un siltināšanas darbu veikšanas.

Palielinoties dažādu pakalpojumu cenām, skaidrs, ka arī maksājumi par apkuri, elektrību un ūdeni kļūst lielāki, tādēļ nepieciešams laikus parūpēties par to, lai mājoklis kļūst energoefektīvs un neprasītu lielus ikmēneša izdevumus. Katrs būvmateriālu veikals Latvijā piedāvā dažāda veida celtniecības, siltināšanas un santehnikas izveides materiālus atšķirīgās cenu kategorijās, lai sev piemērotu var atrast ikviens.

KO DARĪT, LAI MĀJĀS BŪTU SILTI?

Klimats nosaka to, kāda apkures sistēma un namu siltināšanas darbu veikšana būs nepieciešama. Siltajās pasaules valstīs pietiek ar gaisa kondicionētāju, kas aprīkots ar siltā gaisa pūšanu, taču zemēs, kur novērojami visi 4 gadalaiki, tostarp arī Latvijā, būs nepieciešams kas nopietnāks. Ja dzīvojat septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados celtā daudzdzīvokļu namā, tad nama siltināšanai ir īpaši liela nozīme. Šādu namu mūžu energoefektivitātes darbi tikai paildzina. Mūsdienās siltināšanai tiek izmantoti dažādi materiāli – gan fibrolīta plāksnes, gan kokšķiedru plāksnes, vates un citi materiāli. Liela loma ir arī mājas apkures sistēmas veidam. Centrālapkure vairāk piederas daudzdzīvokļu namiem, kamēr krāsnis un apkures katli ir atrodami privātmājās. Pareizai materiālu izmantošanai ir liela nozīme. Tā pat nevajadzētu izvēlēties lētāko, bet gan piemērotāko risinājumu siltumizolācijas materiālu nodrošināšanai.

KANALIZĀCIJAS SISTĒMAS NOZĪME MĀJĀS

Vēl viens būtisks aspekts, kuram jāpievērš uzmanība namu celtniecībā vai renovācijā, ir notekūdeņu apsaimniekošana un kanalizācija. Kvalitatīvai santehnikas un ūdens apsaimniekošanas sistēmai ir liela nozīme ne tikai mājās, bet arī apkārtnē, jo vidē nonāk piesārņojums un bio attīrīšanas iekārtu rezultātā iegūto ūdeni var izmantot atkārtoti. Arī santehnikas preču pareiza un piemērota izvēle palielina ne tikai visas sistēmas labāku darbošanos, bet arī ekspluatācijas laiku. Kanalizācijas un santehnikas iekārtu ilga kalpošana ir atkarīgā no tās pareizas un piemērotas uzstādīšanas, ekspluatācijas un kopšanas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *