Mūsu valsts nodrošina palīdzību Ukrainas karā cietušajiem

Tagad ikviens zina, kāda veida šausmas tiek īstenotas Ukrainas teritorijā. Neviens nevar palikt vienaldzīgs, kad redz kā tur cilvēki pazaudē dzīvesvietas, tuviniekus un arī dzimteni. Ikvienā pasaules malā dotajā brīdī atrodas miljoniem kara bēgļu, kas bēguši no kara briesmām, taču liela daļa palika šajā kara objektā un vēl cīnās par savām mājām.

Palīdzība nepieciešama ikvienam, gan tiem, kas jau ir aizbraukuši, gan tiem, kas palika. Tas kādā apjomā tiek īstenota ziedošana, runā par visas pasaules apvienošanos, atbalsta sniegšanas laikā. Galvenais ir humanās vērtības un šobrīd galvenā vērtība būs iespēja un vēl gribēšana palīdzēt.

Kādā veidā tika izmantoti noziedotie līdzekļi?

Pēc VID informācijas cilvēki droši var ziedot trīs veidos. Pats pirmais ir budžeta iestādei, mūsu valstī dibinātai biedrībai, reliģiskai organizācijai. 2. variants ir jebkura cita iestāde ar sabiedriskā labuma statusu, kā piemēram, visiem zināmais ziedot.lv. Kā arī trešais – Eiropas Savienības vai EEZ reģistrētai nevalstiskai organizācijai, kurai ir tāds pats sabiedriskā labuma organizācijas statuss. Pie tam šie ziedojumi var būt ielikti deklarācijā.

Ziedojumu plūsma ir caurredzama un arī uzticama, kad līdzekļi būs novirzīti konkrēti šinīs pārbaudītajās iestādēs. Ziedot.lv palīdzības izlietojumu saskaņo tieši ar Aizsardzības ministriju. Pats galvenais virziens būs Ukrainas teritoriālās aizsardzības spēki, kā arī humānā palīdzība bēgļiem un Ukrainas valsts iedzīvotājiem. Kā arī kārtējās ziedojumu plūsmas tiks dalītas 2 virzienos – degvielai un arī medicīnas precēm. Nenoliedzami, kad tiks ziedots konkrētam mērķim, piemēram, kara bēgļiem, tad viss saziedotais nonāk konkrēti šim konkrētajam mērķim.

Kas tad nodrošina atbalstu Ukrainai un tās cilvēkiem?

Galvenie Latvijas ziedotāji tomēr ir mūsu tauta. Tieši Latvijas cilvēki vien pāris dienās savāca 2 miljonus EUR Ukrainas valsts atbalstam, taču tagad šis skaitlis ir sasniedzis gandrīz deviņus ar pusi miljonus EUR! Mūsu valsts pašvaldības palīdz bēgļiem kā arī nogādā šos ziedojumus jau uz pašu Ukrainu. Bet, kā piemēram, Jelgavas pilsēta savai Ukrainas draudzības pilsētai nosūtīja 6 ģeneratorus, nemaz nerunājot jau par pirmās nepieciešamības precēm, medicīnas precēm, kā arī pārtiku. Ņemot dalību akcijā “Palīdzēsim Ukrainas tautai”, ļoti aktīvi ziedo Smiltenes uzņēmēji, kuri dažās nedēļās spēja savākt sešdesmit tūkstošus EUR. Pat miljardieri palīdz Ukrainas valsts cilvēkiem. Atbilstoši Dienas Bizness ziņām Mihails Fridmans un Pjotrs Avens Ukrainas valstij ziedojuši 150 miljonus EUR, pie tam viņi palielinās Alfa Bank Ukraina bankas pamatkapitālu līdz pat miljardam EUR.

Tieši šis ir tas brīdis, kad tad palikt vienaldzīgs nevar neviens! Palīdzēsim kopā Ukrainai uzvarēt šinī nežēlīgajā karā!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *