Mašīnas riepas galvaspilsētā un citās pilsētās

Vai tiešām, braucot tieši ar auto, Jums ir svarīga droša braukšana un ērtums? Jo tikai gudri piemeklētas auto riepas palīdzēs šo visu nodrošināt. Izvēloties jaunas riepas, būtisks faktors būs saprast, kāda tipa auto riepas jau ir nepieciešamas – vasaras vai ziemas riepas.

Vēl klāt sezonai, ir svarīgi ņemt vērā to, kāds tieši jau ir auto un vēl Jūsu vadīšanas raksturs, kur domājat braukt, un arī to apstākli, cik tad ievērojams jau ir budžets riepu iegādei. Mēģināsim kopā aplūkot pamata kritērijus, tomēr, lai zinātu, kā tad piemeklēt piemērotākās riepas priekš sava auto.

Ziemas vai pat vasaras riepas

Meklējot auto riepas, pievērsiet uzmanību ātruma un slodzes indeksam, riepu profila augstumam, platumam un vēl protektora rakstam. Jāievēro cilvēka braukšanas raksturs. Klusiem braucieniem pa pilsētu vai auto sacīkstēm tomēr ir vajadzīgas pilnīgi savādākas riepas. Nozīmīgi iegaumēt, ka, pārvietojoties pa asfaltu vai arī gruntētu ceļa segumu, riepu īpašības atšķiras savā starpā. Nozīmīgs ir arī Jūsu automašīnas tips – tas ir kāds mazs auto vai, piemēram, autobuss. Der iegaumēt, kad ne visu laiku diezgan lētas auto riepas ir vislabākais risinājums, jo šeit iet runa tieši par drošību. Vislabāk izvēlēties kaut ko vidēju. Ne mazāk būtisks moments būs sezonāls raksturs. Vasaras riepas tiks lietotas temperatūras grādos no plus pieciem grādiem. Tādām riepām ir konkrēta stingrība, kas ļauj saglabāt formu karstās temperatūrās. Bet, piemēram, šis parametrs nepieļauj izmantot riepas ziemā, tā kā mazā temperatūrā viņas “paliek aukstas”, kas noved pie tā, ka tiek samazināta veiktspēja. Ziemā jau tiek lietotas īpaši paredzētas laufenn ziemas riepas, kuras tad lieto pie temperatūras tikai līdz +5°C. Ziemas riepu īpatnība tad ir mīksta gumija. Aukstumā tās gandrīz nekad nepaliek cietas, kas, savukārt, palīdz saglabāt vadāmību. Pie tam šāda veida riepām tiek izgrieztas lameles rakstā. Tieši tie būtu zigzaga veida robi, kas sniedz iespēju sasniegt labāku saķeri ar apsniegotu vai pat ledainu ceļu. Vien mašīnas riepām ar radzēm varētu nebūt lameles. Un beidzamās vissezonas auto riepas – tās var lietot jebkuros apstākļos cauru gadu. Tās būs daudz mīkstākas tieši par vasaras riepām, bet tajā pat brīdī cietākas par ziemas riepām. Gumijai ir pievienotas speciālas daļas, kuras jau ir izturīgas pret to nodilumu, kas rodas karstā laikā. Bet ir vērts atminēties, kad vissezonu riepas labāk būtu izmantot vien reģionosbez bargām ziemām.
Situācijā, ja parādās neskaidrības auto riepu izvēlē, vislabāk būtu doties tieši pie speciālista.

Lielisks riepu serviss – kādā veidā nekļūdīgi piemeklēt?

Tad, kad tiek meklētas auto riepas Rīgā vai citviet mūsu valstī, visi pašu meklēšanu uzsākam online vidē. Līdz ar to mūsdienīgs riepu serviss noteikti jau būs ar interneta lapu. Riepu maiņa visbiežāk notiek 2 reizes gadā, ir labi, kad ir pieejama arī riepu noliktava, kurā glabāt savas auto riepas līdz pat pienāk laiks tās mainīt. Nozīmīgi, ja veikala piedāvājumā jau ir ne vien riepas, bet arī riepu diski, kā arī tiks piedāvāti dažādu veidu pakalpojumi, kā piemēram, ātra riepu montāža. Svarīgs apstāklis, ja būs pirktas pavisam jaunas riepas vai arī mainītas uz savām konkrētajai sezonai atbilstošām, ir riepu balansēšana, jo citā gadījumā var nebūt droši braukt. Uzmanīgi izpētiet klientu atsauksmes, tagad online iespējams sameklēt visu informāciju, kas tad savukārt Jums ļaus izvēlēties labāko riepu garāžu. Nozīmīgi jau ir kvalitatīvi darbinieki, kas gan mainīs auto riepas, gan arī ieteiks labākos riepu variantus.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *