SADARBĪBAS VEIDI AR PARĀDU PIEDZĪŠANAS FIRMĀM

Parādu atgūšana notiek ar parādu piedziņas firmas starpniecību. Juridiskas konsultācijas, saistībā ar dažāda veida parādiem, pieejamas gan kreditoriem, gan debitoriem. Parāda atgūšanas process ir juridiski korekts un notiek likumu ietvaros, tādēļ klientiem ir pieejamas dažādas opcijas. Parādu atgūšanas uzņēmumi piedāvā gan inkaso, gan cesijas veida pakalpojumus juridiskām un fiziskām personām. Parādnieks tiek informēts rakstiskā vēstulē par parāda atmaksas veidiem un iespējām.

Parādniekam ir iespēja 21 dienas laikā apstrīdēt parāda esamību un sazināties saistībā ar to ar parādu piedziņas firmu. Parādu piedziņas firmas nav bieds, bet atvērtas sadarbībai, jo parādniekam vienmēr ir tiesības piedāvāt savus apmaksas noteikumus iespēju robežās. Vairāk skatīt šeit – (inkaso), kā arī zemāk rakstā!

KĀDI IR TIPISKĀKIE PARĀDU RAŠANĀS VEIDI?

Ar parādu piedziņas uzņēmumu starpniecību ir iespējams atgūt iespaidīgas naudas summas. Tie nav tikai kredīti, kuru atmaksa ir kavēta, bet arī dažādi citi maksājumi un ikmēneša maksājumi par nomaksas precēm un pakalpojumiem. Pakalpojumu iespējam saņemt visā Baltijā un parādus iespējams atgūt gan no privātpersonām, gan juridiskām personām. Parādnieki tiek iekļauti melnajā sarakstā un ir apgrūtināta turpmāka pakalpojumu saņemšana, piemēram, tiek atteikti aizdevumi, pirkumu iegāde uz nomaksu un tamlīdzīgi.

KĀ IZVAIRĪTIES NO PROBLĒMĀM AR PARĀDU PIEDZIŅAS UZŅĒMUMIEM?

Ārpus tiesas parāda atgūšanas process ir vispopulārākais. Cesija ir otrs populārākais parāda pārņemšanas veids. Ja parāda atgūšana potenciāli plāno būt problemātiska, tad cesija ir izdevīga tādā ziņā, ka debitora portfelis tiek pārdots parādu piedzinējam, tādējādi neradot zaudējumus. Ja parādnieks ir kādā no Baltijas valstīm, tad parāda atgūšana iespējam arī šādos gadījumos. Izsūtītās vēstules par parādu, telefona zvani un dažāda cita veida birokrātiskā darījuma puse paliek piedziņas uzņēmuma pārziņā. Jebkura no darījumā iesaistītajām pusēm ir ieinteresēta veiksmīgam rezultātam un gludai parāda līguma dzēšanai.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *