Šobrīd pastāv tik daudzas lēcas internetā kā arī veikalos – kā veikt pareizu pirkumu?

Nav noliedzams, ka tiešām lēcas acīm mūsdienās tiešām jau ir ļoti populāras un pieprasītas. Kontaktlēcas ir veiksmīgi aizstājušas brilles un arī efektīvi uzlabo tuvredzību vai tālredzību, astigmātismu uc.. Kontaktlēcas izmanto arī dekoratīvos nolūkos – acu krāsas maiņai vai akcenta piešķiršanai. Tad, kad un arī kurš lēcas izgudroja?
Vai Jūs zinājāt, ka pats Leonardo da Vinči bija tas, kurš 16.gs. (precīzi tas bija 1508. gadā) radīja skices, kurās attēlota ierīce, kuru tad iespējams izmantot redzes koriģēšanai. Vēl vienu “prototipu” izgudroja Dekarts 1637. gadā. Tā bija maza caurule, kas tad piepildīta ar ūdeni, tādējādi izveidojot savdabīgu lupu.
Bet pirmās kontaktlēcas parādījās 1888.g., kuru radītājs bija stiklinieks Frīdrihs Müllers. Viņam bija draugs, kurš zaudēja plakstiņu acij un tam bija spēcīgas sāpes un visu laiku bija sausas acis. Stiklinieks vēlējās tam izlīdzēt, izgatavojot no stikla lēcas. To centrs bija caurspīdīgs, bet malas baltas, priekš tam, lai saglabātu spēju redzēt apkārtējos priekšmetus. Draugs piemērīja kontaktlēcas, un tādējādi redze uzlabojās.
Pēc tam Müllers uzsāka masveidā ražot stikla kontaktlēcas. Tomēr šīs lēcas acīm nemaz nebija pilnībā piemērotas cilvēkiem. Tās varēja vilkt tikai ierobežots skaits cilvēku. Masveida kontaktlēcas ražošanu savās rokās ņēma Karls Zeiss un O.Šots.
Un tagad mūsdienu noieta tirgus ir jau piepildīts ar diezgan dažādiem produktiem, kā piemēram, krāsainās lēcas, redzi koriģējošās lēcas. Tās atvieglo mūsu ikdienu, turklāt pilnveidojoties digitālajai pasaulei, pieņemama lieta ir tāda kā kontaktlēcas interneta veikals, kur parasti katras lēcas cena ir zemāka nekā reālajos veikalos. Pie tam šeit palīgā nāk eksperti, kuri palīdzēs atrast Jums atbilstošāko produktu.

Lēcas internetā vai arī salonā, kā var neapjukt piedāvājuma dažādībā?

Jebkādas kontaktlēcas internetā vai arī optikā ir dalītas dažādos veidos un tipos atkarībā no to mērķa, izejmateriāla, valkāšanas režīma un nomaiņas termiņa. Tas ietekmē ne tikai Jūsu izvēli, bet, protams, arī kontaktlēcas cenas būs atkarīgas tieši no šiem kritērijiem.

Lēcas acīm pēc izejmateriāla tiek iedalītas cietās vai mīkstās kontaktlēcās. Cietās var kā būt gaisa caurlaidīgas, tā arī nē. Bet mīkstas lēcas ir visbiežāk atrodamas mūslaiku lēcu piekritēju vidū, šīs kontaktlēcas parasti tiek izgatavotas no hidrogēla vai silikona hidrogēla.

Pēc nēsāšanas tipa, kontaktlēcas var iedalīt viendienas, ko vakarā izņem, elastīga tipa, kuras izņem pēc dažām dienām, ilgstošas un nepārtrauktas, kur nēsāt lēcas līdz pat 30 dienām.

Kontaktlēcas var sadalīt pēc no nomaiņas perioda: tradicionālās kontaktlēcas ar kalpošanas laiku no 6 mēnešiem līdz 1 gadam. Lēcas ar plānveida maiņu – viendienas, 2 nedēļu, 1 mēneša lēcas. Nenoliedzami, viendienas lēcas cena būs lielāka ja skatās ilgtermiņā nekā, ka piemēram, 30 dienu. Tomēr viendienas lēcas būs domātas ļoti jūtīgām acīm.

Vēl lēcas iedalās pēc krāsas un pēc šī faktora kontaktlēcas interneta veikals var nodrošināt gan bezkrāsainas, gan arī tonētas, gan ir tādas, kur krāsu palete ir milzīga un būtiski var izmainīt klienta acu krāsu. Lēcas, kuras domātas vien, lai izmainītu acu krāsu, iespējams ražot ar nulles dioptriju.

Kā var redzēt lēcas internetā vai arī optikas veikalos ir ļoti dažnedažādas, būs sākumā vien jāsameklē savs variants!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *