Kolagēns locītavām vai arī kauliem, kāpēc to izvēlās lietot?

Uztura bagātinātājs – kolagēns pēc to raksturīpašībām tomēr ir viens no visizplatītākajiem un unikālākajiem proteīniem. Tas būtu sava veida “līme”, kas satur Jūsu organismu kopā, nostiprinot muskuļu grupas un saistaudus. Neaizvietojama cīpslu, locītavu, kā arī kaulu daļa, kas veicina darbību, un samazina šo kustīgo daļu sabrukšanu. Kolagēns kopā ar elastīnu, kas sastopams saistaudos, kolagēns nodrošina elastību audos. Viennozīmīgi tas veicina būtiskāko funkciju, kuras dēļ šis proteīns tiek ietverts daudzās kosmētiskās procedūrās, priekš tam, lai saglabātu ādas jaunību, elastību kā arī skaistumu. Līdz ar vecumu samazinās kolagēna daudzums organismā. Jo vairāk nobriedis paliek cilvēks, jo mazāks olbaltumvielu kvantums jau tiek sintezēts organismā. Šī iemesla dēļ dažādi uztura bagātinātāji un it īpaši kolagēna lietošana, pārvēršas tiešām par ikdienas daļu. Uzzini vairāk šeit!

Kolagēna iedalījums pēc tā nozīmes

Kādi tieši pastāv kolagēna varianti? Ir daudz kolagēna veidu, bet pieci jau tiek uzskatīti par visizplatītākajiem. Piecas biežāk sastopamie veidi iekļauj 1.,2.,3.,4.,5. tipa kolagēnu. Tieši šie kolagēna veidi jau ir absolūti neaizstājama ķermeņa sastāvdaļa. I tipa pats kolagēns būs visplašākais proteīns, kas sastopams cilvēkos. Viennozīmīgi tas palīdz veidot ādu, skrimšļus, cīpslas, asinsvadu sienas, kā arī citus saistaudus. Ja mums nepieciešams kolagēns ādai un matiem, tad I tips būs labākā izvēle. Kāda tieši veida uztura bagātinātājs – kolagēns tiek nosaukts par visvieglāk uzsūcamo? Atbilde ir zivs vai jūras dabiskais kolagēns. Ja mums vajadzīgs kolagēns locītavām, tas būs II tips, kurš būs galvenais kolagēns skrimšļos. Uztura bagātinātāji, kas satur vistas kolagēnu, piemēram, putnu kaulu buljona kolagēna pulveris, tas ir svarīgākais otrā tipa kolagēna avots. Trešais tips ir fibrilārs dabiskais kolagēns un būtu pamata mūsu ādas un orgānu sastāvdaļa, kas tiek atrasts tajās pašās vietās, kur 1. tips. V. tipa dabiskais kolagēns ir svarīgs grūtniecēm placentas veidošanā. Galvenais tad ir saprast, vai, piemēram, priekš Jums nepieciešams kolagēns matiem vai arī locītavām, un tad atrast priekš sevis piemēroto tipu.

Kolagēns ādai vai locītavām – pārdevējs un izgatavotājs, kam pievērst vērību?

Kolagēna uzņemšanai pastāv neskaitāmi daudz norādījumu, bet, piemēram, pirms kolagēns tiek pirkts, vesiet īpašu vērību šādiem momentiem. Kāda tieši tipa kolagēns ir dominējošais, atceraties, kad pirmie 3 veidi būs it īpaši nozīmīgi mums visiem. Olbaltumvielu izcelsme – dzīvnieku dabas pats kolagēns, kurš ražots no liellopiem, tāpat piemēram, kā olas produktu kolagēns, ir lētāks un var izraisīt alerģiju. Tādēļ tieši jūras kolagēna lietošana būtu labaka. Ikkatrs dabiskais kolagēns, it īpaši kolagēna pulveris var būt ar ne visai patīkamu smaku, līdz ar to ražotāji sastavam visbiežāk pievieno sintētiskas sastāvdaļas smaržai, kas ir tas, kas mazina kvalitāti. Kad tiek izvēlēts kolagēns, pirkt labāk to, kam tad būs dabīgs sastāvs bez ķīmiskiem maisījumiem. Un, protams, nozīmīgs ir ne tikai kolagēns, atsauksmes būs ne mazāk būtiskas, un arī tad kolagēna lietošana nesīs vēlamo rezultātu. Turklāt rekomendācijas svarīgi izlasīt arīdzen par interneta veikalu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *