Grīdas segumi un to izvēles priekšnosacījumi

Grīdas aizņem ievērojamu jebkādas mājokļa vai dzīvokļa telpas daļu. Lai tiek sameklēti piemērotākie grīdas segumi, būtu jāievēro ne vien istabas vispārējais dizains, bet arī tādi apstākļi, kuros šis materiāls tiek pielietots. Taču ja bērnistabai var uzlikt kovrolīnu, tad vannas istabai labāk izvēlēties flīzes. Dzīvojamā istabā ir ierasts lamināts, ielietās grīdas vai arī parkets, palīgtelpās drīkst uzklāt vienkārši linoleju. Mūsdienīgs tirgus ir tik daudzveidīgs, ka pat ikviens varētu uziet atbilstošas grīdas veidus, kas, savukārt, būs atbilstošas jebkādam prasībām un būs piemērots arī cena ziņā.

Kas ir optimāls risinājums – parkets vai arī lamināta grīdas dēļi?

Grīdas segumi šodien ir lielā variācijā, kaut gan vairāk izvēle ir starp fližu grīdu, parketa dēli un laminata grīdlīstēm. Par flīzēm ir skaidrs, bet kā var izprast, kas tad būs labākais variants – parkets vai lamināts? Jo var likties, ka šie abi materiāli ir tik ļoti līdzīgi. Lamināts izceļas ar daudzām priekšrocībām, kā piemēram, lamināta cena un vēl lamināta ieklāšana. Visiem ir zināms, ka ne vien lamināta ieklāšana, bet arī izjaukšana ir tik vienkārša, ka to iespējams izdarīt pašrocīgi. Šī veida grīdas dēļi nezaudēs savu krāsu saulē un to virsma jau ir nealerģiska, antistatistiska un neietekmē veselību. Mūsdienās ražotais lamināts var izcelties ar dabai draudzīgiem materiāliem, bet to izgatavojot ir taupīti gabas resursi. Taču kā galvenais lamināta grīdlīstes mīnuss ir tas, kad viņu nemaz nav iespējams atjaunot. Visiem zināms, ka lamināts izberžas laikam ejot, diemžēl tas tad ir pilnība jāmaina. Visizturīgākais lamināts ir 33 klases, tas var kalpot pat līdz divdesmit gadiem, bet tagad parasti ir uzstādīts 32 klases lamināts.

Parkets var izcelties ar daudzām labām īpašībām – karstumizturība, absorbē skaņu, droša izmantošana, izturība un higiēniskums. Parketa grīdas dēļi jau ir izgatavoti no dabīga koka, kas, savukārt, padara tā cenu tik augstu, no šī arī radās stereotips, ka parketa cena ir pārāk augsta, lai to pirktu. Bet ir arī demokrātiskāks variants un tas ir trīsslāņu parkets. Vispār ir 3 tipi parketam – masīvais, divslāņu un trīsslāņu parkets, visaugstākā parketa cena ir masīvajam veidam. Bez tā būs jāvērš vērība tādam apstāklim, vai tiešām parkets un tā forma ir nevainojama. Tomēr, lai pārliecinātos par grīdlīstes ģeometriju, tā ir jāsaliek. Šajā gadījumā nevajadzētu būt nekādām spraugām Bieži vien, ja tiek meklēts parkets, pircējs izmanto mitruma mērītāju, kur parketa mitruma koeficientam jābūt 9% robežās.

Un protams, ka, kad būs izvēlēts labākais parketa centrs, izlasiet rekomendācijas un tikai tad komunicējiet ar pārdevējiem. Diezgan bieži šeit var būt piedāvāts arī lamināts, taču vērsiet īpašu vērību, ka biežāk lamināts akcija uz kuru ir, visbiežāk ir 32 klases. Izjautājiet visas nianses par ieklāšanas tehnoloģiju, parketu labāk, lai ieklāj speciālists.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *