PLĪTIS, KRĀSNIS UN ARĪ KAMĪNI MĀJAI UN PIRTĪM

Tuvojas ziema, pie tam ar lieliem soļiem, tāpēc saprotams, ka aktuāls kļūst jautājums par piemērotu telpu sildīšanu savā mājoklī. Šādos gadījumos nedaudz paveicies ir daudzdzīvokļu namu iedzīvotājiem, par kuru telpu apkurināšanu rūpējas namu apsaimniekotājs, pieslēdzot apkurināšanu apkures sezonas sākumā. Bet, ja dzīvojat privātmājā, eksistē daudz un dažādi veidi tam, kā aukstā laikā nodrošināt siltas telpas. Projektējot māju, katrs arhitekts, pašā mājokļa viducī, pat ja tam nav vajadzība, ieprojektēs dūmvadu, lai vajadzības apstākļos būtu iespējams mainīt telpu apsildes formu bez liekiem izdevumiem un problēmām. Dūmvads tiek izbūvēts mājas vidū, lai tam var piekļūt samērā ērti no ikvienas telpas mājā un skurstenim pievienot krāsni vai kamīnu.

KUR UN KO MEKLĒT LAI APSILDĪTU MĀJOKLI?

Mūsdienās ir iespējams uziet dažādus veidus kā apsildīt savu mājokli. Pēdējā laikā populāri ir telpas apsildīt ar elektrību, taču tas ir arī salīdzinoši dārgs prieks, tālab, pēc aprēķiniem izdevīga alternatīva būtu krāsniņas, kamīni, granulu katli un arī tamlīdzīgi apkures risinājumi. Telpā sprakšķošs kamīns vai krāsniņa vienmēr asociējas ar siltumu un arī patīkamām emocijām. Nevajag bīties par to, ka krāsns vizuālais izskats varētu kaitēt telpas interjeram. Tās labi pilda savu lomu un nav uzkrītošas. Kā piemēram, stūra kamīnkrāsns būtu ekselenta opcija lielām telpām, piemēram viesistabām vai studijas tipa virtuves – viesistabas apvienojumam. Skaistās malkas liesmas ir redzamas no jebkuras vietas telpā, pateicoties lielajam kamīna durtiņu stiklam. Ir iespēja iegādāties arī kamīnkrāsni, kurā ir iebūvēta cepeškrāsns. Šāds risinājums noteikti liksies parocīgs visiem, kuriem patīk darboties virtuvē. Protams, nevajag aizmirst arī par citām telpām vai blakus telpām. Kā piemēram, ja esat pirts saimnieks, ir vairāki veidi lai apsildītu arī šīs telpas. Ir iespējams izvēlēties starp divu formu pirts krāsnīm. Tādām, kas piesilda vien saunas telpu, kā piemēram saunas krāsnis elektriskās, vai arī izvēlēties tādu krāsniņu, kas piesilda ne vien pašu pirti, bet arī priekštelpu, kas bieži tiek izmantota dažādu draugu kompāniju pulcēšanās reizēs. Arī pirts krāsnis, tā pat kā kamīni un arī malkas krāsniņas, tiek veidotas pēc askētiska un arī gaumīga skandināvu vizuālā noformējuma.

Attiecīgu apkures iekārtu savas mājas vai citu telpu apkurināšanai, sameklēt bez šaubām nav problēma, un arī nevajag aizmirst, ka gada aukstajā laikā nekas tā neienes mājās un sirdīs siltumu, kā sprakšķoša krāsniņa vai kamīns!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *