Jumta segums Jūsu mājoklim

Jumta konstrukcija vai arī tieši jumta segums var būt tik daudzveidīgs, kad bieži vien apmulsina nepieredzējušos celtniekus tikai ar savu daudzveidību. Pētot, kādi eksistē jumta konstrukcijas veidi, pašmāju būvniekam momentā jau ir grūti saprast, kas tad tieši būs vajadzīgs nākotnes jumtam un, ko tieši būs labāk izvēlēties konkrētā variantā. Bez tam pircēji grib, tomēr, lai jumts būtu ne vien glīts, bet, protams, arī spēcīgs, drošs un atbilstu jebkurām normām. Dizaina daudzveidība ļauj dizaineriem likt lietā iztēli un tādējādi realizēt jebkāda veida neparedzamākos variantus.

Uzzini vairāk – https://freimans.com/lv

Kāds var būt tieši Jūsu majas jumts?

Dzīvojamās mājas kā arī cita tipa ēkas mēdz pastāvēt ar diezgan atšķirīgiem jumtiem, sākot kopā ar pašu parastāko konstrukciju ar plakanu virsmu, un pabeidzot jau ar pārdomātām konstrukcijas formām. Jumta konstrukcija plakanā veidā jau ir izdevīgākais veids, tā kā šeit jumta uzstādīšana tiešām ir vienkārša, bet jumta virsma var tikt lietots kā terase, kas tad protams ir priekšrocība. Bet šī varianta uzkopšana būs apgrūtinoša, jo lietus vai sniegs nepazūd tik veiksmīgi, kā tas ir slīpajiem jumtiem. Pats jumts jau var būt vienslīpes vai ar divām slīpnēm,kā arī dažādu citu veidu un to apvienojumu. Tomēr jāsaprot galvenā atziņa, kad, jo vairāk uz viena paša jumta vairāku jumta konstrukcijas veidu, bez šaubām dārgāka ir jumta uzstādīšana un siltināšana.

Eksistē ļoti daudz dažādu konstrukciju veidu, kuri atšķiras savā starpā pēc jumta veida vai arī pēc tā kas tieši noklās jumtu, vai kā tad notiks jumta siltināšana. Tradicionāli izvēlās tieši jumta spāres, bet šis variants ir pieņemams brīžos, tad, kad notiek jumta uzstādīšana objektam līdz sešiem metriem. Tā kā jumta spāres tiek uzstādītas tikai uz vietas, tas prasa ilgu laiku pie tam obligāta profesionālu klātbūtne. Bet kopnes jau tiek izgatavotas ražotnē un jau tiek atvestas gatavā veidā. Tādā veidā jumta uzstādīšana kļūst par saprotamu un ātru darbu. Kopnes var tikt izmantotas ne vienīgi privātmāju celtniecībā, bet, protams, arī lielu ēku vai angāru jumta uzstādīšanā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *