KĀ PAGATAVOT SUŠI?

Ja agrāk sushi tika uzskatīts par eksotisku ēdienu, tad mūsdienās nebūs viegli atrast kādu sabiedriskās ēdināšanas vietu, kas šo ēdienu nav iekļāvis savā ēdienkartē. Ja rosīšanās virtuvē nav sveša lieta, tad sushi varētu pagatavot arī mājas apstākļos, jo visu, kas nepieciešams, var uziet un iegādāties katrā pārtikas veikalā, tai skaitā piedevas un nori lapas. Īsteni suši piekritēji zina, kas slēpjas zem parastam latvietim svešiem japāņu sushi tipa nosaukumiem, taču, ja arī nav īsti skaidrs, ko nozīmē Unagi maki vai kāda atšķirība starp Nigiri un Maki, katrs suši restorāns ēdienkartē ir pievienojis aprakstu par sastāvdaļām.

Ieejot jebkura sushi restorāna, ēdienkartē paveras skats uz daudz desmitu dažādiem sushi maki un nigiri veidiem – lieli, mazi, karsti, auksti, cepti – kādus tikai sirds vēlētos. Gatavojot sushi mājas apstākļos, ir opcija gan sekot receptēm, gan brīvi improvizēt, jo šis ēdiens allaž ir devis vaļu fantāzijai. Suši receptes mēdz izzināt gan tiešsaistē, gan pagatavot savus mīļākos un zināmākos suši veidus, gan iedvesmojoties kā arī nedaudz improvizējot. Izplatītākie suši varianti ir maki rolli ar lasi, gurķiem vai avokado. Sushi sarullēšanas varianti arī mēdz būt dažādi – gan tradicionālie ar rīsiem iekšpusē, gan rīsiem arī ārpusē, kas papildus apbērts ar masago ikriem vai sēkliņām. Daudziem būs pārsteigums, ka sushi noteikti ir iespējams arī cept. Vispopulārāk ir tos apcept tempura mīklā vai arī izveidot dažādas karsto piedevu cepurītes, kā piemēram, ar sieru. Suši var būt arī veģetāri kā arī vegāni. Tādos gadījumos, tie tiek gatavoti kopā ar dažādiem dārzeņiem vai tofu.

CIK IZMAKSĀ SUŠI PIEGĀDĀŠANA?
Kad ļoti gribas sushi, bet nav vēlmes vai laika to gatavot pašam, var izmantot suši piegādes pakalpojumus, ko Rīgā un citās lielākajās pilsētās piedāvā daudzi. Salīdzinoši daudzi suši piegādes restorāni, savu darbību izvēlas izvērst tikai uz savu klientu apkalpošanu attālināti, šādā veidā piedāvājot lielāku piedāvājumu un zemākas cenas. Suši seti kā arī vairāki suši akcija piedāvājumi ir kļuvuši par klientu pieprasītāko izvēli. Sushi komplektos jeb setos, parasti ir iekļauti dažāda tipa suši, arī siltie, bez tam, cenas ir īpaši pievilcīgas. Sushi ir iespējams piegādāt Rīgā par patīkamām piegādes cenām, tai skaitā, jo lielāks pasūtījums jo zemāka piegādes cena vai tās nav vispār!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *