Vai ir iespējams aizsargāt privātīpašumu no iebrucējiem?

Arī ar drošām ārdurvīm un uzticamām slēdzenēm nemaz nav iespējams pilnībā būt drošiem par mājokļa drošību. Lai pēc iespējas maksimāli paaugstinātu īpašuma drošību, Jums ir vajadzīga signalizācijas uzstādīšana mājoklim vai arī dzīvoklim.

Pilnīgi visas mūsdienīgas ierīces darbojas pēc līdzīga principa, tomēr atšķiras tieši pēc ziņu pārraides tipa, sensoru daudzuma vai veida, gan arī pāris citām funkcijām. Bet, lai saprastu, kas katrā konkrētajā variantā būs labāks, Jums priekš sevis ir jāsaprot, kādi tieši drošības risinājumi un mājas signalizācija eksistē un kādā veidā tie strādā.

Kāda veida drošības risinājumu veidi pastāv?

Skatoties, kādi tad eksistē drošības risinājumi, mājokļa aizsardzībai, var redzēt, ka tieši šo jau ir salīdzinoši liels skaits. Jūs varat paši sev uzstādīt aizsardzības mehānismu vai griezties tieši pie ekspertiem. Pamata atšķirība būs tajā, ka, griežoties tādā uzņēmumā, Jūs varat būt droši, ka iebrukšanas gadījumā sekos momentāla reakcija un, protams, specdienests dosies uz apsargājamo objektu. Pretējā gadījumā Jums vajadzēs pašiem jāseko līdzi un jāmēģina izsaukt policija. Apsardzes varianti tiek iedalīti – tehniskā un fiziskā apsardze, inženiertehniskā un kombinētā apsardze.
Fiziskā apsardze – visi esam redzējusi sargus veikalos un sargu stāvlaukumā, šo arī sauc par fizisku apsardzi. Parasti fiziskā apsardze ir meklēta ,kad būs nepieciešama apsardze kādā sabiedriskā pasākumā, vai, piemēram, jātransportē kāda vērtīga manta, un protams arī mājokļa aizsardzība. Izvēloties pakalpojumus no uzticamas kompānijas ir droši, tā kā tiem parasti jau ir visi sertifikāti, kā arī garantijas. Taču pastāv alternatīva, kad tad tiek atrasti cita veida drošības risinājumi, kā piemēram, apsargs, ko tad var mēģināt noalgot un kas arī apsargās īpašumu. Bet tādā gadījumā būs salīdzinoši neskaidras garantijas.
Kā vēl viens variants, ko piedāvā kvalificēti uzņēmumi ir tehniskā apsardze, kas ir tiešām diezgan drošs un uzticams veids. Tādā gadījumā notiek signalizācijas uzstādīšana Jūsu mājās un no tās signāls un bieži arī video nonāk uz “pulti” sargiem, kas cauru diennakti seko objektiem. Tādā veidā pie Jums uz mājām dodās ātrās reaģēšanas vienība kā arī informē Jūs par situāciju kopumā. Protams, var jau arī pats klients uzstādīt signalizāciju uz savām viedierīcēm, tomēr nenoliedzami eksperti rīkosies ātrāk.
Pēdējie 2 varianti ir inženiertehniskais variants un kombinētais, pie tam kombinētais ir skaidrs, kas ir – daudzu variantu apvienojums, piemeklējot labāko kombināciju. Turpretim, inženiertehniskais variants būs tas, kad ir izmantoti, kā piemēram, dzelzs režģi vai metāla žalūzijas, kā veikalos uz ielas. Tas nenodrošina pilnu drošību, bet viennozīmīgi aizturēs iebrucēju uz ilgu laiku.

Kādā veidā atrast labāko kompāniju?

Pētot apsardzes kompānijas, svarīgs moments būs tieši tas, vai šis uzņēmums būs gatavs uzņemties finansiālu atbildību. Pēc likuma firmai jau ir jāatbild par zaudējumiem, kas radās nepareizas pienākumu izpildes vai kādas darbības neīstenošanas dēļ. Otrs svarīgs faktors būtu ātrās reaģēšanas dienesta ierašanās laiks. Īstenībā šim maksimālajam laikam būtu jābūt iekļautam līgumā, pretējā gadījumā nemaz nav iespējams uzstāt uz apsardzes uzņēmuma finansiālo atbildību, ja tā darbinieki neieradīsies objektā laikā. Eksperti atzīmē, kad vidējais ātrās reaģēšanas dienesta ierašanās laiks ārpus pilsētas ir desmit līdz piecpadsmit minūtes, pilsētā vēl mazāk, taču to nosaka individuāli. Obligāti izpētiet visas rekomendācijas, kas atrodamas konkrēti par kompāniju, lai varētu izprast darba principus un arī esošo sadarbību ar klientiem. Uzņēmuma darbības profesionālā pieredze, darbinieku profesionalitāte ka arī fiziskais stāvoklis, mūsdienīgs aprīkojums arī būs diezgan būtisks atlases nosacījums.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *