CV UN MOTIVĀCIJAS VĒSTULES NEPIECIEŠAMĪBA DARBA PIETEIKUMOS

Tiešsaistē atrodamie paraugi CV rakstīšanai ir ļoti populāri. Katram no mums ir vajadzīgs darbs – gan tiem, kuri sper savus pirmos soļus darba tirgū, gan tiem, kas lūko pēc profesijas maiņas, gan tiem, kas bez darba ir bijuši ilgāku laika periodu. Kādēļ ir svarīgi uzrakstīt labu CV, kas satur visu nepieciešamo informāciju, neieslīgstot liekās detaļās? Lai potenciālais darba devējs spētu objektīvi novērtēt to, vai kandidātam ir kādas zināšanas konkrētajā jomā, kurā ir izsludināta vakance, nepieciešama konkrēta informācija.

Aktuālās vakances tiek izvietotas sociālajos tīklos, darba devēju interneta vietnēs, nodarbinātības aģentūru vietnēs un arī šeit sludinājumu portālos. Lai pieteiktos uz vakanci, lielākā daļa darba devēju vēlas iepazīties ar kandidāta CV un/vai motivācijas vēstuli. Tas ir viegls veids, kā iepazīties ar kandidāta prasmēm un potenciālu.

KĀDI DIKUMENTI NEPIECIEŠAMI DARBA PIETEIKUMIEM?

Netrūkst cilvēku, kuri līdz galam joprojām neizprot CV un motivācijas vēstuļu nepieciešamību. Ja tiek iesniegti visi lūgtie dokumenti un norādīta visa nepieciešamā informācija, neatkarīgi no tā, kurā Latvijas pilsētā darbs tiek meklēts, tad iespējas tikt uzaicinātam un darba interviju, palielinās. Internetā ir iesējams atrast motivācijas vēstuļu un CV paraugus arī citās valodās, ja ir nepieciešams dokumentus sūtīt uz ārzemēm. Lai palielinātu izredzes tikt uzaicinātam uz pārrunu nākamo kārtu, ieteikums izpildīt visus potenciālā darba devēja nosacījumus.

KUR MEKLĒT DARBU EIROPAS SAVIENĪBĀ?

Darbs ārzemēs aiz vien ir populāra un izplatīta vakanču grupa Latvijā. Joprojām netrūkst cilvēku, kuri vēlas izmēģināt savus spēkus darba iespējām ārpus Latvijas robežām sezonas darbos, gan uz ilgāku laiku, jo šādi ir iespējams piepelnīties un vieglāk iekrāt. Nav nekādu problēmu atrast visu vajadzīgo informāciju par vakancēm ārzemēs, jo tāda ir viena no informācijas laikmeta priekšrocībām. Lai izsvērtu visus par un pret sadarbībai, atsauksmes par aģentūru un piedāvātajām vakancēm ir obligāti jāpārbauda. Visus nepieciešamos dokumentus saistībā ar darbu ārzemēs, piedāvā nokārtot gan darbā iekārtošanās aģentūra, gan nodarbinātības dienesti.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *