ZIEPJAKMENS KRĀSNIS UN STŪRA KAMĪNI

Ziema, rudens un pavasara pirmie mēneši ir laiks, kad telpu apsilde ir aktuāla jebkur pasaulē. Iespējas telpu sildīšanai mūsdienās ir daudz un dažādas – gan vecās labās krāsnis, gan apkures katli, ar elektrību darbināmi kondicionieri, sildītāji, dažādas portatīvas ierīces, utt. Pirms apkures veida izvēles, jāsaprot, kas ir vispiemērotākais konkrētajām telpām.

Daudzdzīvokļu namos nav daudz iespēju kā tikai radiatori ar centrālapkuri, taču privātmāju iedzīvotāji līdz apkures katliem izvēlas arī krāsns apkuri(vairāk informācijas te – https://www.ntz.lv/reklamraksti/kadel-izveleties-stura-kaminu-savam-majoklim/). Podiņu krāsnis un kamīnus pamazām aizstāj ziepjakmens krāsnis un kamīni, kas ir askētiski savā dizainā, taču nodrošina pat lielu telpu apsildi, izmantojot nelielu malkas patēriņu.

VAI ZIEPJAKMENS KRĀSNS IEDERĒSIES MANĀS MĀJĀS?

Kamīns un krāsns, pavisam noteikti, telpai spēj piešķirt patīkamāku gaisotni un veicināt pozitīvas emocijas. Stūra kamīni ir aprīkoti ar platām durvīm, kas ļauj droši vērot liesmas un telpā sagaidīt siltumu. Pateicoties tam, ka krāsnis ir iespējams izveidot dažādās krāsās un pielāgotas klienta vēlmēm un telpas iespējām, tās iederēsies jebkurā interjerā. Individuālie pasūtījumi nereti tiek papildināti ar dažādām ekstrām un papildus opcijām, piemēram, malkas cepeškrāsni. Ziepjakmens, no kā tiek veidotas krāsns un kamīni, ir ļoti pateicīgs materiāls apstrādei un tam piemīt liela siltumnoturība.

PIEMĒROTAS PIRTS KRĀSNS IZVĒLE

Atsevišķa apkures iekārtu grupa ir saunas un pirts krāsnis. Lielu lomu spēlē tas kāda veida pirtis un saunas nepieciešams kurināt – gan funkciju, gan platības ziņā. Populāri izvēlēties arī kamīnus, kas pilda divi vienā funkciju – apsilda pirts telpu un arī priekštelpu. Pirts rituāli latviešiem ir ļoti tuvi un daudzi izvēlas to kā ideālo relaksācijas veidu pēc garas darba nedēļas. Šādas krāsnis tiek veidotas pašlaik populārajā, askētiskajā Skandināvu dizainā, kas lieliski iederas jebkāda veida interjerā. Protams, ka šādus pasūtījumus iespējams veikt arī individuāli, lai pēcāk pirts rituāli sniegtu vēl lielāku relaksāciju. Svarīga ir arī pirts krāsns pareiza apkope un ekspluatācija.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *