KĀDĒĻ SVARĪGA KOLAGĒNA SINTĒZE ĶERMENĪ?

Kolagēna loma mūsu ķermenī ir ļoti svarīga. Tas ir atrodams jebkuras dzīvas būtnes šūnas, īpaši daudz skrimšļos un kaulos. Lai arī kolagēns mūsu ķermenī ir atrodams dabiski, ar vien biežāk parādās dažāda veida informācija par to, ka nepieciešams to uzņemt papildus, lai veicinātu savu veselību, uzlabotu ādas elastību, veicinātu smadzeņu darbību un visādi citādi ne tikai aizkavētu novecošanās pazīmes, bet arī palīdzētu savam ķermenim.

Veikalu plauktos kolagēnu varam atrast pievienotu dažādiem funkcionālās pārtikas produktiem, kosmētiskajiem un higiēnas līdzekļiem, kā arī aptiekās un internetā, uztura bagātinātāja formā, taču to var uzņemt arī ar pārtiku.

Vairāk informācijas varēsi uzzināt spiežot šeit – https://kolagens.lv/pages/atteikuma-tiesibas!

KOLAGĒNA PROCENTUĀLĀ ATTIECĪBA CILVĒKA ĶERMENĪ.

Viena no svarīgākajām uzturvielām mūsu ķermenī ir proteīni. Kolagēns ir tas proteīns, ko varam atrast ne tikai mūsu ķermenī, bet ko arī uzņemam ar pārtiku, varam nopirkt kā uztura bagātinātāju, izmantot pievienotu kosmētiskajiem līdzekļiem. 35% no ķermenī esošā proteīnu daudzuma sastāda tieši kolagēns. Kolagēns ir nepārprotami viens no galvenajiem proteīniem ne tikai cilvēku, bet arī dzīvnieku ķermenī. 28 dažādi kolagēnu tipi rūpējas par mūsu ķermeņa pilnvērtīgu funkcionēšanu ikdienā. Piemēram, pirmā tia kolagēns ir atrodams radzenē un iekšējos orgānos. Otrā tipa kolagēns ir atrodas skrimšļos un acs stiklveida ķermenī. Ādā un asinsvadu sieniņās ir atrodams trešā tipa kolagēns. Kolagēns aktīvi ķermenī tiek ražots līdz 25 gadu vecumam, taču pēc tam, ražošanas tempi mazinās un organisms pārtiek no uzkrātajām rezervēm, kas agri vai vēlu izsīkst un tiek saražots mazāk kā nepieciešams patērēšanai. Tieši šī iemesla dēļ, kolagēns kā uztura bagātinātājs, ir ieteicams visiem, kuri sasnieguši vismaz 25-30 gadu vecumu.

KĀ KOLAGĒNU PAPILDUS UZŅEMT AR PĀRTIKU?

Kolagēns tiek ražots ne tikai cilvēka, bet arī dzīvnieku ķermeņos un dažos augos. Kolagēna pulvera sastāvā parasti ir atrodams kolagēns, no dzīvnieku un zivju organismiem, taču, vislabāk kolagēnu uzņemt tieši no liellopa. Ādas, kauli, skrimšļi un dažādi subprodukti ir tikai maza daļiņa no visa klāsta, kur kolagēns ir atrodams lielā daudzumā, turklāt, papildus ir jāuzņem arī C vitamīns un dažādas Omega vērtīgās taukskābes. Daudziem par pārsteigumu jāteic, ka kolagēns ir atrodams arī kakao!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *