BRIKETES UN GRANULAS PARASTĀS MALKAS VIETĀ.

Vislabāk un racionālāk ir par kurināmā sagādi parūpēties jau vasaras sākumā. Tad ir gana daudz laika, lai nepieciešamības gadījumā veiktu uzlabojumus esošajā apkures sistēmā un kurināmo ir iespējams iegādāties par labām akcijas cenām, kādas noteikti nebūs tuvojoties rudenim. Ja apkurei izvēlaties malku, tad, iegādājoties to pavasarī vai vasaras sākumā, būs gana daudz laika to izzāvēt lietošanai ziemā.

Arī brikešu un granulu iegādāšanās šajā laikā ir izdevīga, jo tiek piedāvātas akciju cenas un pat bezmaksas piegāde! Briketes var būt lieliska alternatīva parastajai malkai.

KĀ IZVĒLĒTIES LABAS KVALITĀTES KURINĀMO?
Ja ņem vērā to, ka gan granulas, gan briketes abas tiek ražotas no skaidām, tad kurināšanai var izvēlēties to, kas šķiet efektīvāks un piemērotāks apkures iekārtas veidam. Iegādājoties malku, visi zina, ka kurinot tai ir jābūt sausai, taču, vai esat informēti par to, kādām īpašībām ir jāpiemīt briketēm un granulām? Viena no galvenajām īpašībām ir obligāts blīvums, jo tā ir norāde uz kvalitāti. Ja brikete rokās paņemot sadalās un plīst, tad tā nav gana kvalitatīvi sapresēta un ātri izdegtu. Cietākas briketes un granulas ir mazliet dārgākas, aptuveni 120 eiro par tonnu, taču tām ir lieliska siltumspēja un tās ilgāk deg. Attiecīgi variants ir izdevīgāks. Pie tam malka ir jāsagādā gana laicīgi, jo, lai to varētu pienācīgi izmantot visu ziemu, tās mitrums ir jāsamazina līdz 20%. Vēl nozīme ir tam, kādas formas kurināmo izmantojat. Kvadrātveida vai taisnstūra briketes degs ilgāk, kā apaļas formas kurināmais. Daudzi, kur izmanto krāsns apkuri, dod priekšroku arī kurināšanai ar briketēm, tikai šādā gadījumā ir nedaudz jāuzmanās, lai krāsni nepārkurinātu. Tas ir tādēļ, ka brikešu siltumspēja ir pusotru reizi augstāka kā malkai. Taču, ņemot vērā brikešu sausumu, jāpaslavē tas, ka ar šādu kurināmo netiek nodarīta skāde dūmvadam un tas aizsērē mazāk.

BRIKEŠU UN MALKAS PLUSI UN MĪNUSI.
Granulu kurināšanai ir nepieciešams speciāls granulu katls, taču briketes kā kurināmo var izmantot arī parastajās krāsnīs un kamīnos. Granulu un brikešu akciju cenas ir ļoti vilinošas. Ja jāsalīdzina ar malku, tad granulas un briketes prasa mazāk rūpes kā malka. Piemēram, apkures katliem pietiek tikt uzpildītiem, aptuveni, reizi nedēļā, taču krāsns jākurina katru dienu, visas dienas garumā, ja ir stiprs sals. Briketes un granulas pārdod jau sausas un gatavas tūlītējai izmantošanai, taču malku, visbiežāk, vēl ir jāžāvē.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *