KURĀ ONLINE IEPIRKŠANĀS VIETNĒ PĀRDOD KONTAKTLĒCAS?

Lai redzes problēmas nesagādātu problēmas katru dienu un sadzīves gaitās, ir svarīgi atrast sev atbilstošu redzes uzlabošanas veidu. Saprotams, brilles un acu operācijas ar lāzeru arī ir opcija, tiesa gan daudzi izvēlas par labu kontaktlēcām. Brilles, saprotams, ir dārgākas un tas ir ilgtermiņa ieguldījums, bet daudziem briļļu lietošana nešķiet piemērota un praktiska. Dažāda stila lēcas var atrast ik viens un tās var lietot gan balstoties uz optisko piemērotību, gan valkāšanas un lietošanas ilgumu. Kontaktlēcu pirkšana ir iespējama gan internetā, gan optikas preču salonos. Tā pat kā briļļu iegādei, arī lēcas iesakām iegādāties tikai pēc acu ārsta vai optometrista konsultācijas, kad ir mēģināts uzzināt vairāk par to kas der tieši Jums.

KĀDAS IR KONTAKTLĒCU ATŠĶIRĪBAS?

Kontaktlēcas tiešsaistē ir atrodamas ļoti daudz un dažādos optikas preču salonos. Jebkurā no tiem ir atšķirīgs klāsts un tiek piedāvāts nopirkt dažādu zīmolu un valkāšanas ilguma lēcas un citas optikas preces. Lēcas iedala pēc to izmantošanas ilguma – 1 dienu lietojamas kontaktlēcas, divas nedēļas, 30 dienas, trīs mēnešus un arī pusgadu, kā arī iespējams iegādāties tādas kontaktlēcas, kurām ir iespējams padarīt garāku lietošanas laiku. Pēc lēcu tipa iedala multifokālās lēcas, toriskās lēcas, krāsainās lēcas un arī lēcas ar atšķirīgiem zīmējumiem, kas var būt gan optiski piemērotas redzes stiprumam, gan bieži funkcionē kā dekoratīvs stila elements.

VAI LĒCAS IR LĒTĀKAS PAR BRILLĒM?

Cena ir svarīgs faktors arī optometrijas precēm. Cenas visur ir vidēji vienādas, atšķirība varētu būt vien pāris eiro vienai preču grupai. Piem., 1 dienas acu kontaktlēcu cena svārstās ap 25-30 eiro, un iepakojumā atrodas trīsdesmit lēcas, katrai dienai savas. Savukārt divu nedēļu kontaktlēcas maksā līdz 20 eur un iepakojumā ir vairākas lēcas, kuras lietojamas dienas laikā, bet nav domātas lietošanai visu diennakti. Savukārt kontaktlēcas, kas paredzētas specifiskām redzes problēmām, pastāv iespēja valkāt gan tikai pa dienām, gan cauru diennakti. Toriskās lēcas iesaka lietot pēc speciāla režīma. To cena ir ap 50 eiro un kalpo kā spēcīgs redzes korekcijas līdzeklis, tādēļ pirms to iegādes un lietošanas, nepieciešams konsultēties ar savu optometristu. Tiem, kuriem ir nepieciešama redzes korekcija gan tālumā, gan tuvumā, ir iespējams iegādāties multifokālās lēcas un to cena ir vidēji ap trīsdesmit eiro

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *