Kā izvēlēties savu karjeras virzienu?

Darba devēji aktuālās vakances, un darba ņēmēju vajadzību pēc darba, mūsdienās ērti var publicēt dažādos sociālajos tīklos, speciālos portālos un tamlīdzīgās vietnēs. Šādi ir iespējams atrast lieliskus darbiniekus un darba vietas ne tikai Latvijā, bet arī tuvākās vai tālākās ārzemēs. Speciālas sludinājumu izvietošanas vietnes, sociālo tīklu starpniecība, nozares mājas lapas ir tikai maza daļiņa no visa, kā darba devējiem un darba meklētājiem iegūt sev saistošu informāciju.

REZUMĒ UN MOTIVĀCIJAS VĒSTULES OBLIGĀTĀS SASTĀVDAĻAS.
Daudzi daba devēji dod priekšroku, no tiem,kas meklē darbu kopā ar CV saņemt arī motivācijas vēstuli. Lai radītu par sevi ivslabāko iespaidu un palielinātu iespējas iegūt kāroto vakanci, visiem dokumentiem, ieskaitot motivācijas vēstulei, jābūt noformētiem korekti. Ērtākais veids kā izvedot visus nepieciešamos dokumentus precīzi un korekti, ir izmantjot motivācijas vēstuļu un CV online veidošanas vedņus. Jebkurš no mums, tostarp darba devēji, priecājas saņemt korekti noformētus dokumentus, jo tas ne tikai liecina par kandidāta nopietnajiem nolūkiem, bet arī būtiski atvieglo izvēles procesu. Motivācijas vēstule lieliski spēj atspoguļot cilvēka piemērotību konkrētajai vakancei, pat, ja iegūtā izglītība vai kvalifikācija nav tiešā sasaistē ar vakances nozari. Gan darba ņēmējiem motivācijas vēstulēs, gan darba devējiem savos sludinājumos, vajadzētu izvairīties no vispārinātu un abstraktu frāžu lietošanas, ko bieži varam novērot, meklējot darba sludinājumus.

KĀ SEKMĒT IESPĒJAS SAMEKLĒT DARBU?
Līdz šim nav bijis iespējams izdalīt to, kurā no Latvijas reģioniem darbs tiek meklēts visvairāk. Neatkarīgi no tā vai tiek meklēts darbs Talsos vai Daugavpilī, uz vienu vakanci būs daudz pieteikumu. Visus nepieciešamos dokumentus, ko darba devējs lūdz iesniegt kopā ar darba pieteikumu, vēlams aizpildīt korekti un precīzi, tādējādi palielinot savas iespējas saņemt aicinājumu uz interviju. Tas rada pirmo iespaidu par sevi un attiecīgi darba devējam ir vieglāk izvēlēties potenciālo darba ņēmēju.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *