Autoserviss- jo augstāka cena, jo labāks serviss?

Katrs automašīnas īpašnieks, atdodot tā auto uz remontu vai arī apkopi, uztraucas tieši par to vai tiešām autoserviss realizēts labi. Tik tiešām, no tā, cik profesionāli tiek izpildīts Jūsu “dzelzs drauga” auto remonts, ir atkarīgs arī tā kalpošanas ilgums un, svarīgākais, tieši Jūsu drošība uz ceļa. Brīdī, kad tiek meklēts autoserviss Rīgā vai arī jebkādā citā Latvijas pilsētā, lielākā daļa cilvēku orientējas pēc pakalpojumu izmaksām. Kāds cenšas atrast pakalpojumu ar zemu cenu politiku, kāds, gluži savādāk, koncentrējas uz to, ka tieši dārgāks ir vislabāks. Tomēr, kas būtu tas būtiskākais uz ko lūkoties, neviens nemaz nezina. Šajā gadījumā jācenšās uzzināt vairāk par to, kāds tieši auto remonts var būt piedāvāts, ar ko labs automehāniķis atšķiras no nekvalificēta, un pēc kā tad vadīties meklējot servisu.

Sertificēts autoserviss vai parasts serviss, ar ko tad viņi atšķiras savā starpā?

Pilnīgi visi servisi tiek dalīti 3 lielās grupās – dīleru autoserviss, vairāku automašīnu marku autoservisi vai tā sauktie privātie servisi un visbeidzot privātās garāžas.
Jebkurš mašīnu tirdzniecības uzņēmums specializējas vienā konkrētā automašīnu brendā, dažreiz divās, taču tad tās ir tehniski līdzīgas. Tieši tās tomēr ir drošas organizācijas ar septiņpadsmit procentu tirgus daļu. Tāds autoserviss izmanto tikai oriģinālas rezerves daļas un speciālu profesionālu aprīkojumu. Lai uzsāktu auto tehnisko apkopi, jebkurš oficiāls autoserviss būs licencēts un arī saņem atbilstošu sertifikātu, piem., sertificēts lexus autoserviss Juglā. Sazinoties ar tādu servisu, Jūs bes šaubām iegūsiet labas kvalitātes servisu ar garantijām jebkura veida pakalpojumam. Taču šādu uzņēmumu servisa darbi nav lēti.
Daudzu brendu automašīnu servisos tiek izpildīts auto remonts neatkarīgi no markas, valsts vai izlaišanas gada. Bieži vien šādas firmas var sniegt pat garantijas servisu un veic kvalitatīvu remontu. Un tas arī var būt, kā piemēram, sertificēts toyota autoserviss, taču nemaz nav šo auto dīleris. Un arī, bez šaubām, šajā gadījumā darba izmaksas būs mazākas nekā pie izplatītāja. Tāds autoserviss Juglā arī ir atrodams, vai arī citā rajonā un te iespējams saņemt tādus pakalpojumus, kā auto diagnostika vai riepu montāža un balansēšana, kā arī pats remonts un arī citi darbi. Tādi servisi veido ap trīsdesmit vienu procentu no visa tirgus.
Un visbeidzot ir auto remonts, kurš izpildīts garāžā, kas parasti jau ir maza remontdarbnīca, kur strādā vairāki cilvēki. Šeit automehāniķis var būt ar pieredzi un vēl lietpratīgs, taču bez nepieciešamās izglītības, pie tam uziet lietpratēju jau ir ļoti grūts uzdevums. Visbiežāk tādās garāžās tiks izdarīts zemas kvalitātes auto remonts. Tajā pašā laikā netiks piedāvātas jebkādas garantijas, bet izmaksas te, bez šaubām, būs zemākas.

Ieteikumi autoservisa izvēlē

Pamata kritēriji, kuri jāievēro izdarot servisa atlasi:
1)Tehniskais aprīkojums – bez laba inventāra komplekta nemaz nav iespējama kvalitatīva auto diagnostika vai pat parasta riepu montāža un balansēšana. Tādēļ uzmanīgi uzziniet, kāds tieši pacēlājs un cita veida aprīkojums ir servisā, tādā, kā piemēram, sertificēts lexus autoserviss;
2)Personāls – Sertificēts automehāniķis būs labas kvalitātes pakalpojumu pazīme. Ja speciālistam nav vienkāršāko iemaņu vai tam pat smagi noteikt bojājuma iemeslu, labāk neriskējiet! Arī tad, kad Jums vajadzīgs auto elektriķis, tā kā mūsdienās jaunas automašīnas būs ļoti atkarīgas no elektronikas.
3) Auto detaļas – uzziniet par materiāliem un izvēlētajām detaļām. Iegaumējiet, ka tieši zemas kvalitātes auto detaļas izmantošana, pēc laika varētu radīt neatgriezeniskas sekas mašīnai.
Jāapzinās, ka tiešām kvalitatīva autoservisa izraudzīšanās jau ir Jūsu drošība un arī gara auto mūža garantija. Noskaidrojiet draugu atsauksmes un tad izvēlieties servisus, kur tad ir atbildīgi par piedāvāto pakalpojumu kvalitātes līmeni.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *