Kam tieši pievērst uzmanību brīdī, kad tiek iegādātas lēcas internetā?

Mūsdienās kontaktlēcas jau ir tāda tipa masveida produkts, ar ko īsti nevar izbrīnīt. Kontaktlēcas tad ir palikušas par labu katras dienas sastāvdaļu bez kā mēs nespējam iedomāties mūsu dzīvi. Kā tieši parādījās kontaktlēcas? Iedomājaties, bet pirmais, kas tad saskarās ar lēcām, ir slavenais Leonardo da Vinči. Šis notikums bija attēlots 1508.gadā grāmatā Acu kods. Pats Da Vinči izgudroja šodienas lēcas plānu. Bet teikt, kad konkrēti viņš būtu kontaktlēcas izgudrotājs nevar. Taču to attiecināt uz sekotājiem var, piemēram, nemaz nevar nepieminēt franču filozofu, matemātiķi un fiziķi R.Dekartu. 1632.gadā viņš novietoja stikla trauku uz acīm, kurš bija tiešām pilns ar ūdeni, jo tieši tā Leonardo skaidroja lēcas darbību. Bet diemžēl nēsāt šīs kontaktlēcas uz acīm nebija īstenojams.
Vēl pēc diviem simtiem gadu britu astronoms Džons Heršels atgriezās pie lēcām. Viņš bija tas, kas savos rakstos aprakstīja, kā tieši izskatās tās īstās un korektās kontaktlēcas.
Bet kurš tad radīja pašas pirmās lēcas acīm no stikla? Vācu stiklinieks Mullers, tas notika 1888.gadā un atstāja nozīmīgu pēdu oftalmoloģijā. Viņa pamata doma nemaz nebija sataisīt lēcas. Viņš vienīgi mēģināja palīdzēt draugam saredzēt visu krāsās.

Un, protams, tagad, pateicoties minētajiem cilvēkiem, mēs varam nomainīt apnicīgās brilles un pasūtīt priekš sevis lēcas internetā un parastajā veikalā. Protams, var nēsāt tikai brilles, taču ir situācijas, kad ērtāk ir tad kontaktlēcas. Kādā veidā atrast šī veida produkciju?

Kā lietot lēcas? – http://www.bdaugava.lv/zinas/ka-pareizi-lietot-kontaktlecas/

Lēcu tipi un kontaktlēcas interneta veikals – kādā veidā sameklēt un kā iegādāties?

Visas kontaktlēcas internetā vai optikas veikalā būs dalītas dažādos veidos un tipos atkarībā no mērķa, materiāla, nēsāšanas režīma kā arī maiņas perioda. Viennozīmīgi tas ietekmē ne vien Jūsu izvēli, bet, protams, arī kontaktlēcas cenas būs atkarīgas no šiem faktoriem.

Lēcas acīm pēc materiāla parasti tiek iedalītas cietās vai mīkstās lēcās. Cietas var būt gaisa caurlaidīgas un nē. Taču mīkstas lēcas acīm jau ir visbiežāk atrodamas mūslaiku lēcu piekritēju vidū un tās ir hidrogēla vai silikona hidrogēla lēcas.

Pēc to valkāšanas veida, lēcas varētu dalīt kā dienas, kuras tiek izņemtas vakarā, elastīgas, kuras izņem pēc dažām dienām, vēl ir ilgstošās un nepārtrauktas valkāšanas lēcas, kur nēsāt lēcas līdz pat 30 dienām.

Pašas kontaktlēcas iespējams grupēt pēc nomaiņas termiņa: tradicionālās lēcas ar kalpošanas laiku no 6 mēnešiem līdz 1 gadam. Plānveida kontaktlēcas – viendienas, 2 nedēļu, 1 mēneša lēcas. Protams, vienas dienas lēcas cena jau būs dārgākā ja skatās ilgtermiņā nekā, ka piemēram, trīsdesmit dienu. Tomēr viendienas kontaktlēcas tad ir piemērotas īpaši jūtīgām acīm.

Vēl lēcas iedalās pēc krāsas un pēc šī faktora kontaktlēcas interneta veikals var piedāvāt gan tās, kas nemaina krāsu, gan arī toni piešķirošās, gan ir tādas, kur krāsu palete ir milzīga un būtiski var izmainīt klienta acu krāsu. Kontaktlēcas, kuras paredzētas tikai acu krāsas maiņai, iespējams izlaist ar 0 dioptriju.

Kā var redzēt kontaktlēcas internetā vai pat optikā pastāv ļoti dažādas, Jums vien jāsameklē personīgs variants!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *