Jumta konstrukcija kā interjera sastāvdaļa

Brīdī, kad būvniecības stadija nokļūst pie tāda svarīga posma, kā ēkas jumts, būtu jāveltī lielāka verība tādam jautājumam kā pats jumts. Šodien mājas jumts veic ne vienīgi drošības lomu mājai, bet tajā pat brīdī pat ir tās skaistuma komponente. Šobrīd ir tik ļoti daudzi daudzpusīgi jumta konstrukcijas veidi, kad raibs paliek gar Jūsu acīm. Piem., koka kopnes drīkst pielietot ne vienīgi, kā ārējās mājas konstrukcijas elementus, taču droši var būt izvēlēts kā interesants dizaina elements. Uzzini vairāk te!

Mājas jumts un tā vizuālais izskats

Jumts, ko parasti mēs visi redzam apkārt jau ir divslīpju jumts, šis variants atšķiras tieši ar praktisku izmantošanu, vienkāršu uzlikšanu un šim variantam piemērots jebkura veida jumta segums. Pieprasīts mūsdienās ir mansarda tipa jumts, šeit jau ir četras plaknes uz katru mājas pusi pa divām. Šis veids ir tik ļoti pieprasīts, tā kā tiek iegūta papildus telpa. Saimniecības ēkām parasti izmantota jumta konstrukcija būs vienslīpes, taču šo veidu neizmanto lielām ēkām. Amizanta un arī sarežģīta konstrukcija ir jumts ar četrām slīpnēm. Jumta uzstādīšana ir vienkārša, bet kopšanā sarežģīts ir plakanais jumts. Jumts dažreiz pieļauj dažnedažādu variāciju apvienošanu, padarot ēku interesantu un neatkārtojamu.

Jumta konstrukcijas veidi – koka kopnes vai jumta spāres

Ir daudz vairāku jumta konstrukciju veidu, kas atšķiras pēc jumta tipa un pēc tā kāds būs jumta segums, vai arī kā notiks jau jumta siltināšana. Tradicionāli izvēlās tieši jumta spāres, taču tas veids ir izdevīgs brīžos, kad notiek jumta uzstādīšana celtnei līdz sešiem metriem. Tā kā jumta spāres tiek taisītas jau uz vietas, šis process paņem tiešām ilgu laiku pie tam nepieciešama profesionālu celtnieku esamība. Savukārt kopnes tiek izveidotas ražotnē un tiek atvestas gatavā veidā. Tādā veidā jumta uzstādīšana paliek saprotama un ātri izdarāma. Kopnes var tikt izmantotas ne vien privātmāju celtniecībā, bet arī lielu noliktavu un angāru jumta uzstādīšanā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *