Kur Rīgā atrast garšīgus sushi?

Šodien visā pasaulē robežas starp dažādām kultūrām un tautām jau ir palikušas daudz mazāk izceltas kā tas bija citos gadsimtos. Arī nacionālie tautu ēdieni tagad paliek ne par tikai ziņkārību par citas tautas maltīti, bet par pilnīgi ikdienas vakariņām un pusdienām jebkurā pasaules malā. Tā tas notika ar raksturīgajiem japāņu suši un rolliem, kurus tagad var iegādāties jebkurā vietā. Taču, neskatoties uz to, ka suši un rollu pagatavošanas receptes tomēr ir tik dažnedažādas un daudz izplatītas visur, tikai daži suši cienītāji izprot cik tas ir sarežģīts pasākums.

Garšīgāko suši un rollu daudzveidība

Suši receptes sākas tieši ar to sastāva izvēli. Sushi receptēs kopā ar jūras aļģēm un rīsiem, bieži lieto un tādas zivis, piemēram kā lasis, tuncis, zutis, skumbrija un jūras asaris, gan arī daudzas jūras veltes, kā piemēram, garneles, krabju gaļa, svaigi dārzeņi un protams svaigs siers. Pateicoties rietumiem, jau tiek ļoti daudz izmantota arī gaļa – bekons vai vista. Austrumos ļoti populāri ir saldās omletes suši. Sastādot sev sushi receptes, varētu bez mitas eksperimentēt ar pildījumu. Piemēram, lai pagatavotu vienu suši tikai ar vienu sastāvdaļu, pamēģiniet klasisko kombināciju (lasis un siers; gurķis, avakado un krabju gaļa) vai arī izgatavojiet savu kombināciju, tik tiešām nav nepieciešams ierobežot sevi tikai ar jau minētajām sushi sastāvdaļām. Svarīgākais jau ir pārliecināties, ka pati pārtika tiešam ir svaiga. Īpaši tas attiecas uz jēlo zivi.

Lai tiktu izvēlēta labākā suši piegāde, būtu jābūt izpildītiem pāris priekšnosacījumiem. Pirmkārt tas ir piegādes ātrums, priekš tam, lai, kad tiek vesti karstie suši, tiem jāpaliek karstiem. Vēl viena ļoti svarīga lieta ir svaigi produkti, kas tiek izmantoti uz restorānā. Austrumu virtuves sushi receptes pieprasa sastāvdaļas ar ļoti īsu uzglabāšanas periodu. Tādēļ jau ir nozīmīgi, protams, lai ēdināšanas vietā lietotu tikai svaigus produktus, tomēr, lai samazinātu saindēšanās iespējas. Dažnedažādi suši komplekti un protams arī visa ēdienkarte būs restorāna priekšrocība. Jo bagātāka ir izvēle, jo vieglāk sameklēt ko atbilstošu katram cilvēkam, arī, kad vajadzīgas tada lieta, kā saldo suši receptes. Svarīga loma ir arī pildījuma produktu daudzumam. Dažās vietās, vēloties ietaupīt, palielina rīsu daudzumu, kaitējot pildījuma apjomam. Tā rezultātā suši ir ar pavisam citu garšu. Un protams vērsiet uzmanību, vai, piemēram, ir aktīvas sushi akcijas, tas tagad ir piedāvāts daudzās ēdināšanas vietās.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *