Ieteikumi kāršu spēlēm draugu lokā  

Kāršu spēles ir samērā populārs un labs veids kā uzturēt jautru atmosfēru pavadaot laiku ģimenes vai draugu lokā, vai pat vienatnē atpūšoties, ja iepriekšminētie nav “pie rokas”. Šeit pievērsīsim uzmanību 3 kāršu spēlēm, no kurām varat izvēlēties sev tīkamāko.

  1. UNO
    Samērā vienkārša, bet izklaidējoša un jautrību uzturoša kāršu spēle, ko parasti spēlē ballītēs vai sauļojoties pludmalē. Šī kāršu spēle ir unikāla ar to, ka tai nepieciešams speciāli tai paredzēts kāršu komplekts, kurš sevī ietver 4 dažādu krāsu (dzeltens, zaļš, sarkans, zils) kārtis ar cipariem no nulles līdz deviņi katrā krāsā, kā arī vairākām īpašo funkciju kārtīm. Būtībā UNO spēles mērķis ir tikt vaļā no visām savām kārtīm, uz iepriekš noliktās kārts liekot vai nu tādas pašas krāsas vai identiska cipara kārti (vai abus). Kā jau minēju šai spēlē ir arī kārtis, kam ir īpaša funkcija. Tās, piemēram, likt aiz jums sekojošajam spēlētājam pacelt noteiktu kāršu daudzumu var mainīt spēlētāju kārtas virzienu, vai ļaut jums izvēlēties spēles krāsu utt.
  2. Duraks
    Šī spēle ir samērā izplatīta jauniešu un bērnu starpā, droši vien tās vienkāršības dēļ. Lai gan Duraks nav ļoti komplicēta spēle, tomēr to spēlējot ir iespējams pielietot dažādas stratēģijas un asināt prātu.
    Viss, kas jums nepieciešams, lai spēlētu šo spēli ir parastais kāršu komplekts. Sākumā katram tiek izdalītas 6 kārtis un līdz pat spēles beigām katram vienmēr jābūt vismaz 6 kārtīm uz rokas, ja tas iespējams. Kāršu stiprība ir attiecīgi no vājākās – 2 līdz stiprākajai – Tūzim. Spēles sākumā kāršu dalītājs, izdalot kārtis nosaka arī trumpja zīmi, kas ir spēcīgāka par visām pārejām un to stiprība arī ir attiecīgi no 2 līdz Tūzim. Spēles pamatprincips ir “nokaut” pretinieka kārti un tas, kurš pirmais tiek vaļā no visām savām kārtīm, ir spēles uzvarētājs.
  3. Zole
    No šīm trijām advancētāka kāršu spēle ir Zole, citviet pazīstama kā“Revelīts”.Šī spēle prasīs domāt un pārdomāt vairāk nekā iepriekšminētās. Zoli parasti spēlē trīs līdz pieci cilvēki, bet katrā spēles kārtā spēlē tikai trīs, pārējie ir dīleri. Balstoties uz iedalīto kāršu stiprumu un varbūtības uzvarēt, viens no trim izvēlas būt “lielais”, atlikušie divi ir “mazie”. Jāpiebilst, ka pastāv arī citas variācijas, kā Zoli izspēlēt.
    Lai uzvarētu, lielajam ir jāsavāc punktu skaits, kas lielāks par 61 un var uzkāpt līdz maksimumam – 120 punktiem. Ja abas puses iegūst 60 punktus, tad uzvar mazie. Zolē kāršu vērtība ir attiecīgi šāda: Kalps –2, Karaliene –3, Karalis -4, Desmitnieks -10 un Tūzis – 11 punkti, visas pārējās kārtis ir nulles vērtībā. Dažos datora spēļu variantos 10 ir atzīmēts kā Ø.

Vairāk informācijas par šīm, kā arī citām kāršu spēlēm atradīsiet internetā- https://www.optibet.lv/

 

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *